Keleti egytálétel csirkével, brokkolival

Gasztro

Keleti egytálétel csirkével, brokkolival

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 fej brokkoli
  • 2 ek olívaolaj

Az öntethez:

  • 3 dl zöldség- vagy hús alaplé
  • 2 ek méz
  • 2 ek keményítő
  • 4-5 ek szójaszósz
  • 3-4 nagy gerezd fokhagyma, reszelve
  • egy diónyi nagyságú gyömbér, reszelve
  • szezámmag

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A csirkecombokat kifilézzük, és a bőrrel együtt felkockázzuk. Megsózzuk, majd forró olajban átsütjük a húsdarabokat.. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne kapjon oda, de a bőrős oldala is jól megpiruljon. A brokkolit rózsáira szedjük és jól megmossuk. 

Előkészítjük a fűszeres alaplevet: a zöldség- vagy húsléhez hozzáadjuk a mézet, a keményítőt, a szójaszószt, a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, majd összekeverjük és egy edénybe töltjük. Tűzre tesszük, és beletesszük a brokkolirózsákat, és megpároljuk kicsit – éppen annyira, hogy a brokkoli még roppanós maradjon. Egy-két perc főzés után hozzáadjuk a pirított csirkét. Összeforgatjuk, néhány percig még forraljuk, majd megszórjuk szezámmaggal.

Rizzsel, tésztával vagy akár krumplipürével is mennyei.

Ajánljuk még:

Pünkösdi reggeli a zöldben

Egyszer régen, valamikor az idők kezdetén, egy színes szakácskönyv került a kezembe. Németországból érkezett, és csábító szép reggeli ajánlatokkal volt teli. Lapozgattam, nézegettem, közben meg a mi sovány, sebtiben bekapott reggelinkre gondoltam. Volt benne vasárnapi és ünnepi reggeli, pezsgős reggeli a teraszon, angol reggeli babbal és bajor reggeli pereccel, fehér kolbásszal, és pünkösdi piknik-reggeli a zöldben.